Diensten

Diensten

Bedrijfshuisvesting vraagt om aandacht. Veel ondernemers hebben daar vaak de tijd en de kennis niet voor. Bij ons kunt u terecht voor vele facetten die te maken hebben met commercieel vastgoed, zowel voor verhuurders en huurders als kopers en verkopers.

Dat kan bijvoorbeeld gaan over:

 

Verhuur/verkoop c.q. aanhuur/aankoop

Het in verhuur/verkoop nemen van een object in onze portefeuille, is slechts het begin van het proces.
Immers, het is zaak om zo snel mogelijk een geschikte huurder/koper te vinden, waarbij voor de opdrachtgever ingeval van verhuur ook zaken als looptijd, huurprijs, staat van oplevering en, (last but not least), de solvabiliteit van de huurder van groot belang zijn.

Allemaal zaken die u met een gerust hart aan ons kan overlaten.

Het inschakelen van een “eigen adviseur” bij de aanhuur of aankoop van een nieuwe of vervangende bedrijfshuisvesting is voor veel bedrijven nog geen logische stap. En dat terwijl het een belangrijke beslissing is voor lange termijn. Huisvesting is niet alleen een omhulsel waarbinnen werkzaamheden worden uitgevoerd, het is het visitekaartje van het bedrijf en het moet ook nog eens een goed bereikbare locatie zijn voor medewerkers en klanten. Daarnaast moet het een plek zijn waar men zich prettig voelt door de sfeer, de indeling en de inrichting.
Wij adviseren en ondersteunen bedrijven gedurende dit gehele proces, van zoektocht tot en met oplevering. Het stappenplan wat hieraan ten grondslag ligt leggen wij graag aan u uit.

 

Marketing

Voor de objecten in onze portefeuille wordt op maat een “plan van aanpak” gemaakt om het specifieke object binnen- en buiten ons netwerk te presenteren, zoals bijvoorbeeld het:

– maken van een adequate projectinformatie (uiteraard tweetalig);
– plaatsen van de informatie op diverse sites, waaronder Funda-in-Business;
– maken van en lay-out en plaatsen van een bord;
– maken van een leaflet of brochure;
– plaatsen van advertenties in specifieke, doelgroepgerichte media;
– maken van een promotiefilm, bijvoorbeeld met een drone;

en het bedenken en uitvoeren van andere ludieke acties.

 

Heronderhandeling

Bij veranderende omstandigheden kan het zijn dat de voorwaarden van een overeengekomen en nog lopende huurovereenkomst niet meer voldoen aan de wensen van de huurder of de marktomstandigheden. Ook als u niet van plan bent te verhuizen is het heronderhandelen van een huurovereenkomst vaak een actie die kan leiden tot een lagere huurprijs en/of andere aanpassingen aan de voorwaarden in de overeenkomst. Dit kan zowel op het moment van expiratie als tijdens de looptijd door ons worden beoordeeld. Niet alleen de huurprijs is een belangrijk onderdeel van de overeenkomst, er zijn nog vele andere punten die een belangrijke (financiële) rol spelen tijdens én aan het einde van een huurtermijn. Wij informeren u graag over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) die uw huurovereenkomst biedt!

 

Juridisch advies

Zijn de commerciële voorwaarden over een transactie al in kannen en kruiken, maar willen partijen datgene wat is afgesproken op een verantwoorde manier op papier zetten, zodat ook anderen (bijvoorbeeld rechtsopvolgers van partijen) de strekking van hetgeen is overeengekomen begrijpen en ook in de toekomst zullen (moeten) respecteren? In dat geval dragen wij zorg voor adviseren over- en het opstellen van de overeenkomst op basis van door u aan te dragen gegevens.