+31 (0)20 3 166 166

Column: Vercasualisering …..

21 december 2017

Is het u ook opgevallen? De kledingstijl is aan het veranderen op kantoor. De ‘casual Friday’  is verleden tijd. Losjes gekleed gaan mag nu de hele week. Uitzonderingen daargelaten, natuurlijk.

Ook modeontwerper Mart Visser zegt liever casual gekleed te gaan en nauwelijks meer een pak te dragen. “Ik heb er gewoon geen zin meer in”, vertelt de couturier in een gesprek met De Volkskrant. “Hooguit twee keer per jaar een pak. Ik doe het niet meer.”
Het past in de trend van vercasualisering.

Is het erg? Welnee, het past ook gewoon in deze tijd. Voor mannen was de code simpel: een pak, een das en gepoetste schoenen. Maar zeg nou zelf, een jeans met een mooi overhemd en colbert staat toch veel gezelliger? Over bijbehorende schoenen, sneakers of puntschoenen met bloemenprint zullen we het maar niet hebben. Daar is al genoeg over gezegd. En dan bedoel ik natuurlijk de schoenen van de CDA-vicepremier Hugo de Jonge. Ze vielen wel op….. Misschien draagt Willem ze stiekem ook wel?

Leuk vind ik ook de ‘gelukkige sokken’. En nu de mode toch ‘hoog water’ is, zie je ze tenminste ook. Overigens zijn er meer leuke sokken te koop. De Alzheimer SOCKS bijvoorbeeld. Ze zijn speciaal ontworpen door modeontwerpers Mart Visser (daar is hij weer….) en wijlen Frans Molenaar. Wie de sokken koopt steunt daarmee wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De verschillende sokken staan uiteraard symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie elke dag opnieuw worden geconfronteerd. De opbrengst wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland, dus met de aankoop steun je een goed doel.
Dan heb je ook nog de ColorMeSocks…. Deze zijn dan weer te combineren met ColorMe stropdassen, riemen en bretels…..

Voor de dames is het nog allemaal wat ingewikkelder. Daar zijn jeans nog niet helemaal doorgedrongen in de zakelijke outfit. Zeker de jeans met scheuren en gaten niet. Hoe leuk ook. Maar ook die tijd zal vast nog wel komen.

BT-Makelaars-Bedrijfsmakelaars-Column-Haarlemmermeer-Vercasualisering-v3_vrijstaand

Ik wens u mooie feestdagen.

Marijke Toenbreker.